Saturday, January 1, 2011

"Muhteşem Yüzyıl" gerçeğin tam tersi


"Muhteşem Yüzyıl" gerçeğin tam tersi




Kamuoyu, son günlerde Show Tv'de seyrettiği bir dizinin fragmanının şokunu yaşıyor. Yakında yayına başlayacak dizinin adı "Muhteşem Yüzyıl". Dizi, iddiaya göre Dünya'nın "muhteşem" adıyla andığı Osmanlı Devleti'nin en parlak döneminin padişahı, Kanuni Sultan Süleyman Han'ı konu ediniyor. Fragmanlarda çizilen Kanuni portresi ise gerçeğin tam tersi.
Günlerdir Show Tv ekranlarında dönen fragmanlarla, Kanuni Sultan Süleyman, zevk ve eğlence düşkünü bir padişah biçiminde resmediliyor.
Mehmet Niyazi, Yavuz Bahadıroğlu ve Prof. Dr. Semavi Eyice gibi Türkiye'nin önde gelen tarihçileri, bunun geçmişimize yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu vurguluyorlar.Tarihçiler, kanuni Sultan Süleyman'ın, 600 yıl dünyaya adaleti ile hükmetmiş büyük devletin, dünyada bugün bile saygı ile anılan en önemli padişahlarından biri olduğunu hatırlattılar. Tarihçi - yazar Mehmet Niyazi, Osmanlı padişahları ile ilgili çok önemli bir noktaya dikkat çekti. Niyazi'ye göre Kanuni Sultan Süleyman bir dahi idi. Dizi tanıtımlarında anlatılanları "iftira" olarak niteleyen tarihçiler, bu hakareti "milletin vicdanı kabul etmez" görüşünde
.

No comments:

Post a Comment